XDIAB 14 PODARTIS LADY BLACK (SD690191) \ M: 38, L: XL

Will be ordered

334023540

New

€221.21

Add to wishlist

Data sheet

BrandPODARTIS

More info

X-DIAB LADY is een schoen voor tertiaire preventie van de diabetische voet en is gebouwd om de druk op de voetzool te verlichten. Het is geschikt voor iedereen met een voorgeschiedenis van zweren of die een amputatie heeft ondergaan (dit geldt ook voor de Charcotvoet) en wordt ook aanbevolen voor patiënten die lijden aan reuma en ernstige misvormingen.
De stijve biomechanische buitenzool beperkt de belasting van de gewrichten van de voet terwijl de drager loopt en vermindert de drukpieken op de voorvoet aanzienlijk, wat bijdraagt aan een goede drukverdeling. De stijve buitenzool vermindert het risico op revalidatie bij diabetespatiënten met meer dan 50% (tests uitgevoerd door het Rizzoli Orthopedisch Instituut (Istituto Ortopedico Rizzoli), Universiteit van Bologna). Met zijn "boot"-vormig ontwerp draagt hij bij aan het afduwen en helpt hij de voet gemakkelijker te rollen.
Het rekbare bovendeel zonder naden op de wrijvingspunten neemt de vorm van de voet aan, waardoor eventuele misvormingen (zoals een hallux valgus of hamer tenen) zacht worden opgevangen en pijnlijke risicovolle wrijving en schaafwonden worden vermeden.
Door de dubbele klittenbandsluiting kan de voorkant van het bovendeel worden geopend, waardoor een gemakkelijke instap mogelijk is. Het is een perfecte oplossing voor grote, gezwollen of zwachtelvormige voeten, omdat de royale pasvorm en het instelbare volume de voet comfortabel opvangt.
Dit schoeisel is ontworpen voor het inbrengen van een kant-en-klare of op maat gemaakte binnenzool (ook volumineuze).
X-DIAB LADY maakt deel uit van het "PODARTIS PERFECT FITTING" systeem - een enkel model dat in verschillende pasvormen is ontworpen om beter te voldoen aan alle behoeften van patiënten.
Kenmerken
Rekbaar ademend bovendeel in Flexpell®.
Stijve biomechanische buitenzool in verstelbaar microporeus EVA met Vibram loopvlak.
Uitgebreide stabiliserende rugteller.
Ontworpen voor het inbrengen van een inlegzool

Related Products